Webdesign by
Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Universele Waarheid

Universele Waarheid

.

Dan is bewegen een dagelijkse must.
 
Beweeg dagelijks een half uur.
Bij voldoende lichaamsbeweging kan de cholesterolgehalte verlagen

Diabetes type 2 patiënten op langere termijn gezonder door leefstijlaanpassingen

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. Elk jaar worden er door huisartsen zo’n 55.000 nieuwe patiënten gediagnosticeerd. Uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut blijkt dat je deze ziekte kunt omkeren. Deelnemers van het programma Keer Diabetes2 Om deden mee aan het onderzoek en na 12 maanden wist 92% van de deelnemers zijn/ haar diabetes type 2 (geheel of gedeeltelijk) om te keren.

18 maanden resultaten
Een jaar na start van het programma is 92% omgekeerd, waarmee wordt bedoeld dat een deelnemer minder of geen medicatie gebruikt en/of gezondere bloedwaarden (HbA1C) heeft. Uit de nieuwe data blijkt dat ook 18 maanden na start aan het programma het percentage deelnemers dat omgekeerd is stabiel blijft, wat in reguliere diabeteszorg uitzonderlijk is. 30% van de deelnemers gebruikt zelfs helemaal geen medicatie meer.

Neveneffecten
Naast een vermindering van medicatie en betere bloedwaarden, laten de onderzoeksresultaten zien dat deelnemers meer energie en een hogere kwaliteit van leven ervaren. Ook viel men gemiddeld 8,4 kg af in één jaar en daalden de triglyceriden significant met 24%. Een daling van de triglyceriden (=vetstof in het bloed) wordt geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten.

Over het onderzoek
Om de effectiviteit van het programma Keer Diabetes2 Om te meten en dit programma te vergelijken met reguliere diabeteszorg, wordt een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Louis Bolk Instituut. Bij deelname aan het onderzoek worden deelnemers twee jaar wetenschappelijk gevolgd. Het onderzoek is gestart in januari 2017 en volgt alle 1900 deelnemers die in de periode 2017-2019 starten met het programma. De laatste groep zal halverwege 2019 starten, waarmee het onderzoek eind 2021 zal eindigen
Lees verder >>>

Andere leefstijl helpt bij diabetes 2

Mensen met diabetes type 2 kunnen voor een groot deel van hun ziekteverschijnselen afkomen door hun leefstijl te veranderen. Dat blijkt uit de eerste uitkomsten van het programma Keer Diabetes 2 Om: na 12 maanden is 87 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk van de ziekte af, 38 procent gebruikt zelfs helemaal geen medicijnen meer.

In Nederland hebben 1 miljoen mensen diabetes 2, een van de vormen van suikerziekte. Keer Diabetes 2 Om is een groepsprogramma dat begint met een gezamenlijk weekend waarbij patiënten leren hoe ze hun leefstijl moeten aanpassen om zich beter te voelen.

Het gaat om veranderingen in voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Daarna volgen nog een aantal terugkomdagen, na een, drie en zes maanden. De ziekte zelf verdwijnt niet, wel de hinderlijke symptomen als vermoeidheid, dorst en veel naar de wc moeten.


Je Leefstijl als Medicijn… lees verder >>>


Geloof dat je het kan en je bent halverwege