Webdesign by
Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Universele Waarheid

Universele Waarheid

Door onze levensstijl kan een onbalans of kunnen tekorten van voedingsstoffen in ons lichaam ontstaan. Aanvulling met de juiste voedingssupplementen draagt er aan bij dat u fysiek en geestelijk optimaal kunt functioneren


Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar. We bewegen weinig en eten vaak ongezond. Dikke mensen lopen meer risico op kanker en op hart- en vaatziekten. Diabetes wordt een epidemie.

We worden niet alleen dik van vet eten, te veel suiker is ook een belangrijke oorzaak. Eigenlijk weten we dat allemaal wel, maar toch kunnen we de verleiding van het zoet vaak niet weerstaan.

Politici en wetenschappers zoeken een oplossing om het tij te keren. Achter de schermen in Den Haag en Brussel woedt daarover een strijd met de voedselfabrikanten. Het gaat om grote belangen. Want suiker is niet alleen lekker, maar ook een miljardenbusiness.

De voedselindustrie weet ons telkens weer te verleiden om suiker te eten. Hoe doen ze dat? Waarom eten we zoveel suiker terwijl we weten dat het slecht voor ons is?
Waarom eten we zoveel suiker terwijl we weten dat het slecht voor ons is …

Lees verder >>>


Waarom eten we zoveel suiker terwijl we weten dat het slecht voor ons is

Gert Schuitemaker: Apotheker en Doctor in de Geneeskunde


Dr. Gert Schuitemaker is niet praktiserend apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij promoveerde op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hij houdt zich al vanaf 1980 bezig met de orthomoleculaire geneeskunde, zoals die is gedefinieerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling in het tijdschrift Science (1968; 160:265-271).

Schuitemaker is auteur van vele boeken en hoofdredacteur van het vakblad ORTHOmoleculair Magazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Hij is voorzitter van de stichting Ortho Institute dat zich ten doel stelt informatie te verspreiden over voeding en gezondheid. Hij is directeur van Ortho Communications & Science BV, een uitgeverij die tijdschriften en boeken uitgeeft en cursussen, congressen en workshops organiseert. Op internet onderhoudt hij een informatieve website met onder andere de digitale ORTHObibliotheek.

Schuitemaker schrijft vele columns en wordt vaak gevraagd voor lezingen en interviews in de media. Hij is oprichter en voormalig voorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en voormalig voorzitter van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM).


Zijn motto luidt: Eerst voeding, dan medicijnen


Welzijn en Gezond

Welzijn en Gezond

Onze missie


Wij streven er naar de beste om mensen in goede conditie te brengen en te houden zodat zij optimaal kunnen functioneren en bijdragen in de wereld. Wij gaan daarbij uit van de kracht van de natuur en de kracht van de mens. Wij geloven in hoogwaardige voedingsstoffen, voor een betere (geestelijke) gezondheid, voor iedereen, voor een gezondere wereld!


Chemische industrie houdt een rapport over verband met kanker achter

Een cruciaal rapport over de gevaren van formaldehyde – die terug te vinden zijn in bouwmaterialen, zoals multiplex en schuimisolatie – werd achtergehouden door de chemische industrie. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft onderzoeksrapporten, die de chemische stof in verband brengen met leukemie en andere vormen van kanker, uitgesteld.

Top EPA-functionarissen weigerden de onderzoeksresultaten te bestuderen, en daardoor werden ze niet vrijgegeven voor het publiek. Dit alles gebeurde na het intensief lobbyen door een representatieve groep binnen de industrie, de American Chemistry Council (ACC). Hoewel formaldehyde al in het verleden in verband werd gebracht met verschillende typen kanker, maakte de ACC zich vooral zorgen over het meest recente bewijs dat het leukemie (bloedkanker) kan veroorzaken.

Reuters, het persbureau dat het achterhouden van de publicatie ontdekte, vermoedt dat er ook rechtstreeks druk werd uitgeoefend door het industrievriendelijke Witte Huis, dat eerder een EPA-rapport over de verontreiniging van publieke watervoorzieningen, door chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van teflon en brandwerende middelen, bekritiseerde. De EPA verhinderde ook toen het verspreiden van het rapport, nadat een medewerker van het Witte Huis zei dat het ‘een public relations-nachtmerrie’ zou worden.

EPA werkt al acht jaar aan de laatste rapportage, omdat de National Academy of Sciences (NAS) veel kritiek had op het onderzoek. Volgens de NAS was er geen ‘duidelijk verband’ tussen formaldehyde en leukemie, hoewel ze accepteerde dat de stof neus- en keelkanker kan veroorzaken. Toen EPA afgelopen januari een conceptversie van het rapport presenteerde, zei de ACC dat de verbinding met leukemie ‘wetenschappelijk niet verdedigbaar’ was.

Bron: Reuters, 24 mei 2018


Eerst voeding en voedingssupplementen, dan medicijnen om ziekten te voorkomen en gezond oud te worden. Vitaminen, mineralen zoals magnesium, omega 3-visvetzuren en antioxidanten zoals selenium horen in het lichaam thuis. Maar al te vaak worden tekorten aan deze voedingsstoffen onterecht met medicijnen behandeld.

Dit boek helpt u het juiste voedingssupplement te kiezen met een simpel stappenplan.

Deze uitgave is de veertiende druk (2015). De tiende druk is in 2010 volledig herzien en de dertiende druk is in 2012 weer geactualiseerd. Van dit eerste boek in de reeks van dr. Gert Schuitemaker zijn inmiddels meer dan 120.000 exemplaren verkocht.Alles over vitamines, mineralen en voedingssupplementen
120.000 exemplaren verkocht

Steeds meer mensen raken overtuigd van het belang van de voeding voor een goede conditie en gezondheid. Veel fruit en verse groenten zijn onontbeerlijk. Meer vis in plaats van vlees. Maar horen hier voedingssupplementen bij? Jawel, deze horen er tegenwoordig ook bij!

Dat kunt u lezen in dit boek, dat gaat over de zin en onzin van het nemen van extra vitaminen en mineralen. Ook als u denkt: ‘Maar ik eet gezond en gevarieerd, dan heb ik toch geen extra voedingssupplementen nodig?’, kunt u van deze uitgave veel opsteken.


Het Gouden Boekje voor de Gezondheid

Onderzoekers geven toe fout te zitten met hun vetarme dieetadvies.

Sorry zeggen is pijnlijk…

Hallo wereld, Research Hoofdkwartier hier. Alles goed met je? (Zo niet, dan graven en vorsen we totdat we boven water hebben wat er met je aan de hand is). Trouwens, weet je nog dat we je vertelden dat een vetrijk dieet je aderen kan laten dichtslibben met hartproblemen als gevolg? Het is je vast niet ontgaan dat we deze theorie al 30 jaar actief hebben uitgedragen. Studie na studie… Om eerlijk te zijn, we zijn er doodmoe van.

Dankzij de niet aflatende inspanningen van Research Hoofdkwartier, liggen de winkels vol met allerhande light en vetvrije producten en je arts heeft je misschien ook nog wel statinen voorgeschreven om van dat nare vet af te komen…

Uhm… Niet lachen, maar we hadden het fout! Echt hoor, eet rustig wat je maar wilt aan vet: boter, kaas, melk, noem maar op. Helemáál niet schadelijk voor je hart. Sterker nog, vet reduceert de kans op een hartaanval. Dus het veroorzaakt geen hartaanval, maar voorkomt hem. Ja hoor, 180 graden de andere kant op dus.

Goed mogelijk dat je nog helemaal niks gelezen hebt over deze gênante vergissing. We hebben de boodschap verstopt achter schattige kopregels, zodat het niemand zou opvallen wat een zootje we ervan gemaakt hebben. (We gingen er vanuit dat we in een ‘koppensnellers’ tijdperk leven waarin de mensen een concentratiespanne hebben van 5 seconden. En gelukkig hadden we gelijk).

Dus, hier hebben we een nieuwe kopregel (hoop dat je ‘m leuk vind, wij waren er zelf nogal content mee): ‘Nieuw onderzoek kan schuldgevoel zuivelconsumptie uitbannen.’ Goed hè?! Het zegt niks over het feit dat we er 30 jaar naast zaten, of dat light voedsel en drank de voedselindustrie astronomische bedragen hebben opgeleverd, zoals dat ook geldt voor de gigantische bedragen die de farmaceutische industrie heeft opgestreken aan de verkoop van statines. We zeggen niet dat dit onnodige uitgaven waren en ook niet dat onze adviezen de kans op een hartaanval vergroot hebben. Nee hoor, je hoeft je alleen niet meer schuldig te voelen. Dat is alles.1

We stellen ons even twee scenario’s voor binnen het gemiddelde gezinsleven: eentje van voor ons persbericht en eentje daarna.

Dialoog vóór het persbericht:

Vrouw: ‘Ik heb net een geroosterd boterhammetje met roomboter gegeven. Ik voel me zo schuldig!’
Man: ‘Schuldig?! Dat is wel het minste. Je gaat hier aan DOOD!’

Dialoog ná het persbericht:

Vrouw: ‘Ik heb net een geroosterd boterhammetje met roomboter gegeven. Ik voel me zo schuldig!’
Man: ‘Schuldig?! Nergens voor nodig. Niks aan de hand.’
(Om precies te zijn heb je je kans op een hartaanval zojuist verkleind, maar ik heb even een kijkje genomen áchter de kopregel. Sorry!).

Ok, daarmee hebben we 98 procent van de populatie afgehandeld. Nu moeten we nog aan de slag met de overgebleven 2 procent die nog steeds aan het lezen is (zó irritant!…). Voor die paar aanhouders hebben we een meer feitelijke samenvatting: ‘Volgens recent onderzoek is het niet erg aannemelijk dat de consumptie van volle melk, yoghurt en kaas ons vroeger het graf in stuurde.’

Dit vertelt nog niet de hele waarheid, maar we hebben weer 1,5 procent van de mensen bereikt met onze boodschap. We zitten nog met de obstinate halve procent die nu nóg leest (een doelgroep die een vijf uur durende opera van Wagner als een kort deuntje beschouwd; wat mankeert deze mensen?).

Voor deze enkelingen, die meer buiten zouden moeten komen, moeten we met de waarheid komen (denken we). Wat we gedaan hebben, is een onderzoeksgroep samenstellen van 3.000 mensen van 65 jaar en ouder. We hebben hun bloed gedurende 22 jaar onderzocht op drie verschillende vetzuren die je tegenkomt in zuivelproducten. In tegenstelling tot wat beweerd werd, veroorzaakte geen van deze ‘slechte’ vetten enige hartaanval. Sterker nog: één van deze vetten reduceerde het risico op overlijden door een hartaanval met 42 procent!2

We omschrijven deze studie als stevig onderbouwd (één van onze favoriete typeringen) en voegen eraan toe dat ‘mensen een meer afgewogen en gefundeerde keuze kunnen maken op basis van wetenschappelijke feiten dan op basis van “horen zeggen”’. Hiertoe rekenen we ook het bericht ‘van horen zeggen’ dat ons bereikte via de laatste officiële US Dietary Guidelines, dat nog steeds het eten van light en halfvolle producten adviseert. Niet alleen een verkeerd advies, maar ook nog eens schadelijk, omdat deze producten extra toegevoegde suikers bevatten. En die waren al die tijd al de boosdoener bij het ontstaan van hartproblemen!

Dus, wij van Research Hoofdkwartier zouden sorry kunnen zeggen, zeker gezien het feit dat we veel mensen voortijdig naar hun graf gestuurd hebben. Maar goed, we hebben besloten om een beetje lol te maken, vandaar onze vermakelijke ‘schuldig’ kopregel.

Literatuur
1. ScienceDaily, 11 July, 2018
2. Am J Clin Nutr, 2018 Jun 11. doi: 10.1093/ajcn/nqy117


https://www.npostart.nl/radar/03-12-2018/AT_2096497