Webdesign by
Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Universele Waarheid

Universele Waarheid

Vitamine D
is extreem belangrijk voor een goede gezondheid.


Ouderen: vallen voorkomen met vitamine D

Suppletie met vitamine D in combinatie met een lichte vorm van beweging verkleint significant het valrisico bij ouderen.

De studie werd uitgevoerd bij 91 ouderen die verbleven in een verzorgingshuis. Ze hadden een gemiddelde leeftijd van 85 jaar en werden willekeurig in vier groepen verdeeld. In de beweeggroep kregen de ouderen tweemaal per week een lichte vorm van beweging onder begeleiding aangeboden.

In de suppletiegroep kregen de deelnemers gedurende drie maanden dagelijks 900 IE vitamine D en in de combinatiegroep werden beide interventies gecombineerd. Tenslotte was er nog een groep ouderen die de normale zorg ontving (controlegroep).


In vergelijking met de controlegroep nam het valrisico bij de ouderen die vitamine D gesuppleerd kregen in combinatie met beweging met 72% significant af. Alleen suppletie of alleen beweging leidde ten opzichte van de controlegroep niet tot een significante risicoreductie.


Vitamine D is niet alleen van belang voor sterke botten, maar ook voor sterke spieren. Suppletie met de vitamine kan het valrisico van ouderen drastisch verminderen en draagt mogelijk bij aan een verbetering van de levenskwaliteit van ouderen en een afname van gezondheidszorgkosten…. Lees verder >>>


Vitamine D is extreem belangrijk voor een goede gezondheid.
Het werkt in je lichaam als een hormoon dat je cellen gezond houdt en op de juiste wijze laat functioneren. Veel mensen krijgen onvoldoende vitamine D binnen, waardoor vaak supplementen worden gebruikt.


Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

Licht op Vitamine D>>>