Webdesign by
Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Universele Waarheid

Universele Waarheid

Ken jij de kracht van je eigen gedachten? Dat je ergens sterk aan denkt of naar verlangt en het dan zomaar op je pad verschijnt? Of dat je aan iemand denkt en hij of zij op dat moment naar jou belt? Door gebruik te maken van deze gedachtenkracht, kun je je leven zo inrichten als jij wilt.

Visualiseer jezelf gelukkig

We denken in beelden en die beelden worden onze innerlijke realiteit. Bedenk wat jou gelukkig zou kunnen maken en stel je dat vervolgens in geuren en kleuren voor. Visualiseer dat het al zover is. Doe dit met al je zintuigen. Hoe voel je je als dit gebeurt, wat ruik je, wat zie je, wat eet je. Stel je zoveel mogelijk details voor van hoe jou leven eruit zou zien, wanneer dat wat jou gelukkig maakt in je leven is. Door je gedachten zo gedetailleerd mogelijk in  beelden, in een beleving om te zetten, zal dit ook gemakkelijker in de werkelijkheid vorm krijgen.

4 stappen van het gedachten-creatieproces

Volgens Wayne Dyer zijn er 4 stappen in het gedachten-creatie proces.

1. Je handelingen komen voort uit de beelden die je in gedachten hebt geschapen.
Vrijwel alles wat je doet, komt voort uit het beeld dat je je hebt gevormd voordat je iets gaat doen. Ondanks je levensomstandigheden ben jij de schrijver, de regisseur en producent van de beelden die je in gedachten vormt. Die beelden zul je altijd in de praktijk brengen. Wanneer je denkt, dat je iets kunt, zul je het ook gaan doen. Wanneer je denkt dat je iets niet kunt, zul je er vaak al niet eens aan beginnen.

Ook aan je gevoelens gaan gedachten vooraf. Je gedrag is gebaseerd op je gevoelens en die beginnen bij je gedachten. Verander dus je gedachten. Wees je bewust van wat je denkt en verander zo je leven. In je gedachten zijn er geen beperkingen. Bedenk dus alles wat je wilt zijn en wilt bereiken.


2. Zeg tegen jezelf dat alles waar je je een beeld van vormt, al bestaat.
Einstein leerde ons al dat tijd niet bestaat. Het is een uitvinding van de mens om alles in hokjes te kunnen stoppen. Besef wat het inhoudt dat tijd niet bestaat, niet in de zin van het lineaire tijdsverloop van verleden, heden, toekomst. Alles bestaat tegelijkertijd.

Dat betekent dat alles wat je nu denkt, in feite al bestaat.  Alles bestaat uit energie. Ook je gedachten zijn energie. Alles trilt op zijn eigen niveau. Om een gedachte vorm te geven, hoef je alleen de 2 energieniveaus met elkaar te verbinden, die van jouw gedachten en die van de vormhebbende wereld.


3. Wees bereid.
Om je beeld dat je in gedachten had in de vormhebbende wereld te concretiseren, zul je bereid moeten zijn er alles aan te doen om dat beeld te bereiken. Alles waar jij in gedachten een beeld van kunt vormen, is er al. Het wacht alleen tot jij bereid bent het te concretiseren. Tot jij de bereidheid hebt er ook daadwerkelijk alles voor te doen om het een realiteit te maken.

Ben jij bereid om alles te doen wat noodzakelijk is om jouw droom werkelijk te realiseren?

Wanneer je werkelijk bereid bent alles te doen om je droom te bereiken, zal die openheid leiden tot een innerlijke harmonie. Vaak is de bereidheid alleen al voldoende om het te laten ontstaan, je hoeft meestal niet ook daadwerkelijk alles te doen.


4. Besef dat falen niet bestaat.
Wanneer je beseft dat je niet kunt falen, kun je alles concretiseren wat je wilt. Wanneer je niet kunt falen, boek je altijd resultaat. Je boekt altijd resultaat!  Het idee dat je faalt, komt voort uit het geloof dat je hecht aan de mening van anderen. Je hebt een resultaat neergezet. Jij besluit zelf of dat voor jou het eindresultaat is, of slechts een tussenstation naar iets anders.  Je kunt niet falen in het jezelf zijn. Jij bent wie je bent, en je creëert wat er bij jou past.

Doen wat bij jou past

Soms dromen we de dromen van anderen. Proberen we dingen te doen die voor andere mensen werken en hen succesvol maken. Dat iets voor hen werkt, wil niet zeggen dat dat voor jou ook zo is. Je kunt pas daadwerkelijk je gedachten concretiseren, wanneer het ook helemaal bij jou past.  Dus droom, voel of het bij jou past en ga het doen. Leef jouw droom.Gedachtenkracht – leef jouw droom

Heb jij een doel in je leven? Wat geeft jouw leven zin? Het blijkt dat het hebben van een levensdoel ervoor zorgt dat je langer leeft. Daarnaast maakt zingeving je gelukkiger. Het doel in je leven kan over de jaren verschillen, maar het feit dat je er één hebt, zorgt ervoor dat je meer veerkracht hebt.


Je levensdoel ontdekken

Volgens mij zijn we allemaal geboren met een levensdoel dat we alleen nog hoeven te ontdekken. Je levensdoel is niet iets dat je hoeft te verzinnen, het bestaat al. Je hoeft het alleen nog te ontdekken, zodat je het leven dat je wilt kunt creëren. Een manier om je levensdoel te ontdekken, is door jezelf de volgende 2 vragen te stellen:

Waar word ik blij van als ik het doe?
Wat gaat mij gemakkelijk af?

Natuurlijk kost het tijd om je talenten te ontwikkelen, maar dat geeft niet, want je doet het met plezier.


5 tips om je levensdoel te vinden

Komt er bij jou bij het woord levensdoel niet direct iets naar boven? Dan heb ik nog wat tips voor je om het doel in jouw leven voor jezelf duidelijk te krijgen.

1. Hoe zou jij naar jezelf terug willen kijken op je sterfbed? Het klinkt misschien een beetje raar, maar door jezelf voor te stellen op je sterfbed, terugblikkend op je leven, kom je erachter wat je echt belangrijk vindt. Hoe zou jij herinnerd willen worden? Wat zou jij gedaan willen hebben?

2. Ga dingen DOEN.
Je vindt je levensdoel vooral door dingen te gaan doen en op die manier uit te vinden wat er bij jou past. Je ontdekt je levensdoel niet door in je hoofd te blijven en te gaan verzinnen wat je levensdoel is. Het gaat erom dat je gaat ontdekken wat er bij jou past. Wat jouw leven zin geeft. Ga nieuwe dingen doen, stap voor stap, en ontdek wat er bij jou past, waar jij blij van wordt.

3. Meerdere levensdoelen.
Je hebt in je leven meerder levensdoelen. Je kunt zelfs meerdere doelen tegelijkertijd hebben. Dus ga niet op zoek naar dat ene ding dat jouw leven zin geeft, maar realiseer je alle zaken die jouw bestaan de moeite waard maken.

4. Wanneer voelde jij je het meest voldaan?
Kijk op dit moment terug op je leven, wanneer in je leven voelde je je het meest voldaan? Wat deed je toen, waar was je? Door jezelf deze vragen te stellen, krijg je vaak inzicht in jouw levensdoel.

5. Volg je innerlijke stem.
Ik ben ervan overtuigd dat je diep van binnen, in je onbewuste, exact weet wat je levensdoel is. Ga dus vanuit je hoofd naar je hart en volg je innerlijke stem. Intuïtief weet je exact wat jouw leven zin geeft, volg die innerlijke stem.


Mediteer en ontdek je passie(s)

Door te mediteren heb je gemakkelijker toegang tot je onbewuste. Je keert naar binnen en je zult merken dat wanneer je dat regelmatig doet, je duidelijker voor ogen hebt, waar je blij van wordt. Wanneer je je passie(s) hebt ontdekt, ga ze vooral doen. Richt je leven zo in, dat je iedere dag blij bent met hetgeen je doet. Het volgen van je passies zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Het geeft jouw bestaan zin.

Levensdoel meditatie


Draag je levendoel uit

Door meer mensen deelgenoot te maken van wat jij in het leven wilt, zet je je levensdoel krachtiger neer. Je draagt jouw doel uit. Je zult merken wanneer je dat doet, dat er                 mensen op je pad verschijnen, die bij je passen, die hetzelfde willen in het leven. Wil jij je levensdoel delen en wereldkundig maken? Doe dat dan hieronder en kijk of er meer             mensen zijn met hetzelfde doel.Vind je levensdoel

Vind je levensdoel

Vind je levensdoel

Vind je levensdoel


Steeds vaker gaan er geluiden op dat de werkelijkheid, zoals wij die ervaren, het resultaat is van onze eigen gedachten en intenties. Dat betekent dat we zelf - letterlijk - de scheppers zijn van onze eigen realiteit. Het klinkt zo simpel, maar is tegelijkertijd zo moeilijk te bevatten.

De sleutel ligt in het fenomeen dat alles op aarde in de basis bestaat uit energie - zelfs onze gedachten! Dit is beslist geen nieuwe theorie, want een oud Boeddhistisch gezegde luidt: "De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter Sla dus acht op de de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde, ontstaan uit begaanheid met alle wezens.

Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken."

Deze uit de Bijbel kennen we allemaal wel: "Wat je zaait, zul je oogsten." Eeuwen geleden leek men dus al op de hoogte van het effect van onze energie, gedachten en woorden. Inzicht in de werking van Heilige Geometrie helpt ons nog bewuster in aanraking te komen met het 'mythische moment': een veld van eindeloze mogelijkheden, waar alles helder wordt, waar alles past in perfecte harmonie. In het creatieproces zijn geen beperkingen. Het zijn grotendeels (zelfgecreëerde) illusies die je beperken in het manifesteren van je passie.

ENERGIE EN GEDACHTEKRACHT

Wij zijn de scheppers van onze eigen realiteit