Webdesign by
Waarheid Welzijn en Gezond Amy Cuddy Water Zout Suiker Eckhart Tolle Gedachten Darmen Kanker Natuur en Voeding Universum Contact

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

Emmen

   Sociaal Cultureel Welzijn

De Cluft

Welzijn en Gezond

Universele Waarheid

Universele Waarheid

Laat je inspireren door Stephen Hawking


Stephen Hawking is op 76-jarige leeftijd overleden. De Britse natuurkundige stierf op 14 maart 2018 thuis in Cambridge. Niet alleen was hij een zeer intelligente man, ook zijn gevoel voor humor blijft ons bij. Daarom delen we vandaag twee inspirerende video´s van Hawking.

Hawking was – en is nog steeds – een groot voorbeeld voor velen. Hij deed onderzoek naar zwarte gaten, de bouw van het heelal en de natuurwetten. Ook staat hij bekend als ´de genie in de rolstoel´. In 1963 werd de wetenschapper gediagnosticeerd met amyotrofe laterale sclerose (ALS). Omdat hij aan een zeldzame variant van de ziekte leed, kon hij ouder worden dan aanvankelijk werd gedacht.

In 2008 sprak Hawking tijdens TED Talks. De video laat je kennismaken met zijn kijk op het heelal en de mensheid. Dit gaat gepaard met de nodige dosis humor en zelfspot. Hij sluit zijn talk af met: ‘Het ultieme doel is een complete theorie van het heelal. En we maken goede vooruitgang.’

In 2016 was hij opnieuw te gast bij een TED conferentie tijdens TEDxLondon. In vergelijking met de video uit 2008 zien we een Hawking die vertelt over zijn grootse plannen – met hetzelfde gevoel voor humor en passie voor zijn vak.


Bottom of Form 1

Bottom of Form 2


Stephen Hawking